pátek 15. července 2016

Lap-cool

Vidina svobody, ať uděláš cokoli, je ostrá. Terč na šipky se necuká. Ba nemá ani mžitky. Toto není záruka. Nic není napořád, život nemá jízdní řád. A vlasy mi voní jarem, v tom většinou kolem plavem. Je čas jít dál, o kus líp. Vodou brouzdat, víc se poznat, k činům doznat. Ztraceným časem pláž vnímat smím. Anebo s ním. Sním. Jsem nádoba, tvoje dcera, mé vědomí není třeba. Stačí to tvé, o kus dýl. Sleduje mě, to já vím. Taky se směju, tým za týl. A bude třeba přizývat se, kdo koho podá? Živé maso víc, než míň. Sázet v nadsázce svůj humor i v lásce. Laskat lísku citem svým. Skládat, to je víc, než míň. Myslím si kmitem zářícím...
Jedna rada - to se předá. Vyhoďte televizi, překáží mnohé vizi. Vyhoďte Katyinu, radí bez profilů mezi lidmi, tudíž se prodává zdarma za cenu lichvy.
Lapeni v těle, vadí, že vás tak prezentuji na scéně? Obrazy zmizí, těla jsou ryzí. Každé je sémě, co stíhá Země zasít, tvé "ze mě" - to je tvůj klid. Já vám i děkuji, že mám kam jít. A že si můžu vybrat. Nebude nikdo mě na stroj natahovat a zapínat. Bude jen nad počasím oči přivírat. Každý, kdo má mě rád, kdo se nebojí zaříkat a né nad sebou naříkat. Čas jede dopředu, sednu si na scénu a řiď... Bude mi vždy líp. Ulevím těm, pro které předu, ostatním nic neprovedu. Budu tančit víc, než míň. Svobodně můj mele mlýn.